tisdag 19 juni 2012

Sollcellslampor och ficklampa från IKEA

IKEA finns en del tekniska “leksaker” till vettiga priser. Just nu till sommaren finns serien SOLVINDEN, en serie med olika solcellslampor. Lamporna tänds inte förens det blir mörkt så jag har roat mig med att komma på olika sätt att simulera nattmörker så man kan se dem tända på dagen. Har inte hunnit prova om barngruppen är lika kreativ, det ska testas när sommarlovet är över.

Vad kan man göra för roligt med sollcellslampor? Tipsa gärna om roliga aktiviteter och experiment man kan göra med lamporna! Skriv en kommentar eller skicka ett mail så skriver jag ett inlägg med “sollcellsaktiviteter”. Det kan vara allt från att skruva isär dem till olika användningsområden. Vart kan man hitta bra förklaringar på hur en sollcellslampa fungerar?

solllampa1Denna lampa är både vind och soldriven. Jag har dock inte testat den ännu.

IKEA finns även en handdriven ficklampa som heter LJUSA (39kr). Den fungerade över mina förväntning och lös riktigt bra. Lite knepigt att veva för de allra minsta barnen men väldigt greppvänlig och lätt att hålla i för små (och stora) händer som inte har så bra motorik.

ficklampa

1 kommentar:

  1. WOW vilken häftig blogg du har, Linnea! Här kommer jag att läsa mycket....! Är själv Ma/NO-lärare sedan ett antal år och känner ibland att den där kicken saknas. Men du ger ju massor av härliga tips på bra och enkla exp / saker jag också kan använda mig av. Kanonbra! Tack!
    Vi ses snart här igen!
    kram
    Ann

    SvaraRadera