måndag 11 februari 2013

Bokrecension –Bygga bo med löv, sand eller pinnar

Bygga bo med löv, sand eller pinnar är skriven av Therese Bringholm, Inger Sharis och Lena Forsman och utgiven på förlaget Berghs.

Boken passar barn mellan ca 2 och 4 år och handlar om olika djurs olika sätt att bygga och bo. Den är väldigt fint och roligt illustrerad med tydliga, innehållsrika bilder. Den lämnar tyvärr lite att önska vad gäller illustrationerna som på många ställen innehåller irrelevanta “människoprylar” som klädstreck, badbollar, bullar mm. Syftet är kanske att läsaren/lyssnaren lättare ska kunna relatera till sig själv men personligen tycker jag att det naggar på bokens trovärdigheten.

Bokens text är trevligt skriven och bra “faktarutor” med bra, enkelt faktainnehåll finns. Det är lagom mycket text på varje sida och lagom många sidor. Skulle gärna se en fortsättning med fler djurs bygganden och boenden. I samma serie finns böckerna “Sov gott upp och ner & under vattnet” och "Fiskögon, sopor och annat smaskens!".

IMG_2403IMG_2408

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag skulle vilja ställa ett par frågor till dig om den här boken. Vad ser du 2 naturvetenskapliga fenomen och 1 teknisk fenomen i boken. och med dessa fenomen vad är det för naturvetenskapligt och teknik som ligger bakom eller styr fenomenet.
    Vad ser du på det? Skulle uppskatta ditt svar, för jag håller på med ett projekt om Naturvetenskap och teknik =)
    MVH Sarah

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag skulle vilja ställa ett par frågor till dig om den här boken. Vad ser du 2 naturvetenskapliga fenomen och 1 teknisk fenomen i boken. och med dessa fenomen vad är det för naturvetenskapligt och teknik som ligger bakom eller styr fenomenet.
    Vad ser du på det? Skulle uppskatta ditt svar, för jag håller på med ett projekt om Naturvetenskap och teknik =)
    MVH Sarah

    SvaraRadera