torsdag 4 oktober 2012

Alla vill ha mat -ett spel om några djurs matvanor.

Vi har provspelat "Alla vill ha mat" som är baserad på boken “Alla vill ha mat”, med några av våra 3-4-åringar. Det hade säkert roat några av de yngre barnen också men de sov vid testtillfället.

Spelet är av lottovariant med 4 spelplaner: en groda, en snäcka, en igelkott och en fisk. Runt varje djur finns 8 bilder med exempel på vad de äter. Motsvarande bilder finns på lottobrickor som läggs upp och ner i mitten. Alla spelare får varsin spelplan och får sedan i turordning ta upp en bricka med "mat" och hitta motsvarande hos något djur på spelplanerna. Den som har fyllt sin bricka först vinner. Ett ganska klassiskt lotto helt enkelt.

Omdöme: De tecknade bilderna är kanske inte supertydliga men trevliga och väldigt fina. Spelet är perfekt i svårighetsgrad för vetgiriga 2-5-åringar, bra fakta presenterade på ett lekfullt sätt. Det skapades flera samtal om vad de olika djuren tycker om att äta och barnen tyckte det var roligt, dvs ett bra betyg från 3-4-åringar med myror i byxorna. Jag som pedagog tycker att spelet absolut fyller sitt syfte som roligt spel som förmedlar naturvetenskapliga fakta på ett lekfullt och lättsamt sätt.

Spelet ges ut på Hjelm Förlag AB och går att beställa på bland annat:
Barnbokhandeln.com
Barnensbokklubb.se 

spelallavillhamat

spelallavillhamat2

poängkottar4

Spelet “Alla vill ha mat” får 4 av 5 kottar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar